середу, 14 лютого 2018 р.

Колеги, запрошуємо ознайомитись з новою розробкою лабораторії соціальної психології особистості - методичними рекомендаціями для психологів, які працюють з наслідками травматичних подій! Цей матеріал може бути корисним як кризовим психологам, так і викладачам психотерапії, консультування, практичної психології, методів психологічної допомоги тощо.

У цій розробці пропонуються технології соціально-психологічної реабілітації та способи відновлення психологічного здоров’я особистості; розкриваються ресурси її життєздатності, що забезпечують побудову повноцінного життя в складних умовах, та засоби відновлення цих ресурсів. Крім того, розглядаються можливості застосування мобільних додатків для подолання наслідків психотравматизації; звертається увага на відновлювальний ефект плейбек-театру, що сприяє соціально-психологічній адаптації після перенесеної травми. Пропонуються доступні способи відновлення самоефективності особистості після пережитої втрати, а також способи реінтеграції проблемної молоді в соціум. Описуються технології надання психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам та запобігання вигорянню фахівців, які працюють з учасниками АТО.

Бібліографічний опис:
Способи підвищення соціально-адаптивних можливостей людини в умовах переживання наслідків травматичних подій : методичні рекомендації [текст] / Національна академія педагогічних наук України, Інститут соціальної та політичної психології ; за наук. ред. Т. М. Титаренко. – Кропивницький : Імекс-ЛТД, 2017. – 80 c.

Немає коментарів:

Дописати коментар