четвер, 21 вересня 2017 р.

Проект «Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні»

З жовтня 2015 року розпочалась реалізація заходів проекту Дитячого Фонду ЮНІСЕФ та Національного університету «Києво-Могилянська академія» «Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні» спільно з Міністерством освіти і науки України та Українським науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи НАПН України. Проект є складовою ініціативи Європейського Союзу (ЄС) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні «Діти миру», метою якого є надання психосоціальної допомоги дітям на сході України та забезпечення їх участі в освітніх програмах.
В процесі реалізації проекту було розроблено наступні методичні розробки:
Психосоциальная поддержка в кризисной ситуации. Методическое пособие для педагогов. – Детский фонд ООН UNICEF, Всеукраинский союз молодежных общественных организаций, «Христианская ассоциация молодых людей Украины» (YMCA Украины). – К., 2015. – 76 с.
Психологическая травма: как помочь ребенку. – Детский фонд ООН UNICEF. – К., 2015. – 56 с.
У рамках кампанії ЮНІСЕФ разом з AdPro створили спеціальний інформаційний ресурс. Сайт www.wordshelp.com.ua - це корисний і цікавий портал для батьків, вчителів та всіх, хто спілкується з дітьми. Портал, окрім іншої практичної інформації, містить поради психолога про те, як вчасно розпізнати стрес у дитини та що з цим робити.
Психологическая травма: как помочь ребенку
Психосоциальная подддержка в кризисной ситуации
Играя, побеждаем стресс. Игры для детей и их взрослых. - Детский фонд ООН (ЮНИСЕФ). — К., 2015. — 68 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар